Tapahtumia

Kala Koukussa Kalajoella

Loppukesän yhteinen tapaaminen ”Kala Koukussa” 9.8.2022 alkaen Kalajoella Leppikarvon majalla, Konikarvontie 264 (opastus Kalasatamasta) 

klo 16:00 onkikilpailu (parhaat palkitaan)

klo 18:00 lohisoppaa, kahvit yms

Keskustelua ajankohtaisista asioista ”sanarieskaa”, arvontaa ja mukavaa yhdessäoloa.

 Tervetuloa!

Oulun kansallisen senioripiirin sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Kuusamossa 9.4.2022. Kuusamon yhdistyksen järjestämänä Kumppanuustalo Nuotassa.

Pitkästä aikaa kokous pystyttiin pitämään pääsääntöisesti face-to-face tilaisuutena. Järjestäjän ohjelmana Pertti Hekkala piti mielenkiintoisen ja omakohtaisen esitelmän aiheesta "Kuusamo sodan melskeessä." Se täydensi Reijo Sallisen menomatkalla bussissa pitämää esitystä "Kuusamon tie, muistojen ja tapahtumien tie". molemmat kertoivat Suomen historian vaaran ajoista. Viittaus tähän päivää ei ole kaukaa haettua.

Vuosikokouksessa puhetta johti Juha Kaartinen Kuusamosta ja sihteerinä toimi piirin sihteeri Ritva Väisänen. Kokous hyväksyi toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myönsi tili-ja vastuuvapauden yhdistyksen tileistä ja hallinnosta vatuuvelvollisille. Onnistunut tilaisuus kaikkineen. 

Lopuksi nautimme maittavan aterian "Talonpöytä"- ravintolassa.

Rohkeasti Seniori hankeen koulutusta järjestettiin Oulun keskuskirjaston Oulu-salissa 1.12.2021

Mukana oli vajaat 20 joko juuri eläkkeelle jäänyttä tai lähitulevaisuudessa eläkkeelle jäävää senioria kuuntelemassa tähän elämän suureen muutokseen oletettavasti liittyviä asioita ja niihin varautumista.

Hankkeen puolelta hanketyöntekijä Aku Lehtonen avasi tilaisuuden ja kertoi hankkeen taustoista, seniori Tellervo Suoranta-Sallinen kertoi muutoksesta, omista kokemuksista ja mitä mahdollisuuksia on olemassa. Pirjo Bastman toi Oulun yhdistuksen kuulumiset ja Juhani Nevala esitteli Oulun kansallista senioripiiriä. 

Oulun Osuuspankista  Johanna Keskitalo, Jukka Klemetti ja Susanna Alaluusua valoittivat juridiikkaa, sijoitustoimintaa, raha-asioita sekä yleistyvää mobiilipankkitoimintaa.


Oulun kansallisen senioripiirin sääntömääräinen syyskokous 29.11.2021

Oulun kansallinen senioripiirin vuosikokous valitsi Juhani Nevalan Ylivieskasta jatkamaan piirin puheenjohtajana myös vuonna 2022.

Kokous pidettiin hybridinä koronatilanteen vuoksi 29.11.2021.

Muiksi jäseniksi hallitukseen tulivat Reijo Sallinen ja Ritva Väisänen Oulusta, Jorma Niemi ja Osmo Thil Kajaanista, Pertti Hekkala Kuusamosta, Irja Lehtinen ja Anna-Leena Järvinen Pyhäjärveltä, Arvo Helanti Kalajoelta, Hilkka Okkonen Raahesta ja Mauno Jussila Sievistä.

Piirikokous hyväksyi talousarvion ja toimintasuunnitelman, joka tähtää palautumista Covid-19 pandemian jälkeiseen uuteen entiseen.

Kokouksena aluksi oululainen Pekka Simonen piti esitelmän uudesta POP Sotesta.Oulun kansallinen senioripiiri järjesti DIGI ja järjestökoulutusta Hotelli Lasaretissa Oulussa 25.11.2021. Liiton asiantuntija Petri Rytkönen toimi kouluttajana.

Kansallisen senioriliiton alueellinen 50 v juhla

Piiri vietti onnistuneesti Kansallisen senioriliiton alueellista 50 vuotisjuhlaa Oulun Aleksinkulmassa lauantaina 13.11.2021. Mukana oli esiintyjät mukaan lukien lähes 100 osanottajaa. Ohjelma oli lämminhenkistä, tasokasta ja viihdyttävää.

Avauspuheenvuorossaan piirin puheenjohtaja Juhani Nevala kehotti senioreita osallistumaan myös valtakunnalliseen vaikuttamiseen ja totesi eri eläkeläisjärjestöjen yhteistyön olevan voimaa.

Juhlapuheen piti Kansallisen senioriliiton varapuheenjohtaja Paavo Peltosaari.

Hän kävi läpi liikkeen historiaa ja myös meidän kansallisten senioreiden perusarvoja ja erityispiirteitä sen kehityessä nykyiseksi valtakunnallisesti merkittäväksi.

Pakkalan koulun musiikkiluokkien kuoro toi todella virkistävän ja pirteän tuulahduksen tulevasta johtajansa Maria Viitasaaren sävellysten siivin kun taas Matti Saarikettu vakaaseen tyyliinsä runoili kaunista ja myös humoristista. Lauluyhtye Cappella pro Vocale vei meidät  kuorolaulun huipulle. Erityisesti sävähdytti "Maamme" nyt myös J.L.Runebergin sävellyksenä.

Oulun kaupungin tervehdyksen toi valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen ja Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon  terveiset välitti Kokoomuksen Oulun piirin puheenjohtaja Tomi Kaismo.

Rovasti Hannu Ojalehto toi meidät taas virren sanojen myötä tähän kauniiseen maahan.

Tilaisuus päättyyi Maamme lauluun.

Juhlassa jaettiin myös liiton kultaiset ansiomerkit kolmelle ansioituneelle seniorille ja liiton 50 v juhlamitallit paikalla olleille seniorityössä meritoituneille.

                              - ROHKEASTI TULEVAISUUTEEN -

Kuvakavalkaadi

Kuvat | Oulun kansallinen senioripiiri ry

Sankarivainajien muistaminen 6.11.2021

Oulun kansallisen senioripiiriin kuuluvien yhdistysten jäsenet laskivat Pyhäinpäivänä 6.11.2021 sodissamme kaatuneiden muistomerkeille kynttilät.

Näin he kunnioittavat niitä, jotka antoivat kaikkensa, jotta me saisimme elää vapaassa maassa.

Kuvamme Oulun tilaisuudesta. Muistopuheen sankariristillä piti Reijo Sallinen.

Kuvia myös Ylivieskasta, Sievistä ja Alavieskasta

Oulun kansallisen senioripiirin kehittämispäivillä Rokualla ideoitiin uusia "täkyjä". Yksi jo viime Pyhänpäivänä aikana piirin alueella toteutettu oli ” Pyhäinpäivän kynttilä sankarivainajien muistolle”.

Kuvassa seniorit Pyhäjärven sankarihaudalla Kaija Muranen, Pirkko Liuska, Jussi Löytynoja, Taimi Nurminen ja Jaakko Haaraoja (kuva Tero Tuoriniemi). Tästä juttu myöhemmin "tapahtumia" osioon.

Kansalliset seniorit muistavat sodissamme kaatuneita sankarivainajia kynttilätervehdyksellä Pyhänpäivänä (31.10.2020). 

Pyhäinpäivä valikoitui muistamispäiväksi arvokkaana vainajien muistopäivänä, lisäksi se on keskellä synkkää pimeää syksyä, johon kynttilät tuovat uskoa, toivoa ja valoa kunnioittaen kaikkensa antaneita sotiemme sankarivainaita. 

Muistaminen aloitetaan tänä vuonna, mutta siitä on tarkoitus tehdä jatkuva vuosittain toistuva kunnianosoitus. 

Muistaminen aloitetaan Kansallisten senioreiden Oulun piirin jäsenyhdistysten toimesta 31.10. klo 18:00 Oulussa, Raahessa, Kalajoella, Ylivieskassa, Pyhäjärvellä, Kuusamossa, Kajaanissa, Nivalassa, Alavieskassa ja Sievissä. Perinne pyritään ulottamaan jatkossa koko Suomeen ja kaikille paikkakunnille, missä on kansallisten senioreiden jäsenyhdistys.

Oulun kansallinen senioripiiri piti Rokualla 7.-8.9.2020 kehittämispäivän ja sääntömääräisen piirikokouksen.

Päivien aluksi kuunneltiin luento ikääntyvien ihmisten liikunnasta ja sen merkityksestä elämän laatuun. 

Luento antoi meille kaikille mietittävää.

Kehittämisosiossa seniori Keijo Nivalan johdolla ideoitiin uusia "täkyjä" senioriliikkeelle, piirille ja jäsenyhdistyksille.

Tuloksen saatiin useita toteuttamiskelpoisia ajatuksia, joita piirin hallitus kehittelee eteenpäin. 

Iltaohjelmassa muisteltiin hieman mennyttä Keijo Nivalan hanurin johdolla (kansan)lauluillassa. 

Toisena päivänä heti aamulla tehtiin tosi mielenkiintoinen kierros Rokuan Geoparkissa ja sen päälle kuunneltiin kiitoisaa luentoa alueen historiasta.

Varsinainen piirikokous päätti kahdenpäivän tilaisuuden, siinä käytiin läpi sääntömääräiset asiat ja valiittiin piirin edustajat liiton kokouksiin ja ehdokkaat liiton luottamustehtäviin.

Piirihallitus päätti syyskokouksen pitämisestä vielä etänä 23.11.2020, mutta v 2021 päätettiin palata normaaliin, piirikokoukset ennettiin Kajaanin (kevät) ja Kuusamon (syys) järjestettäviksi.

Kaikenkaikkiaan tilaisuudet olivat antoisia ja  selvästi oli havaittavissa, että seniorit ovat odottaneet, että kasvotusten olevat tapahtumat  pääsisivät vähitellen alkamaan.

Kaikenkaikkiaan mukana oli parisenkymmentä senioria piirin alueelta. Rokua paikkana oli mitä mainioin.
Kala Koukussa Kalajoella

Loppukesän yhteinen tapaaminen ”Kala Koukussa” Kalajoella Leppikarvon majalla, Konikarvontie 264 (opastus Kalasatamasta) 18.8.2020 alkaen klo 16:00 (onkikilpailu) ja tapaaminen klo 18:00. Tarjoilua, senioriasiaa ja myös valtakunnanpolitiikkaa. Tervetuloa!

Puheenjohtajien ja sihteerien neuvottelupäivä 29.8.2019 Helsinki

ENTT (Elä&Nauti&Tykkää&Tuhulaa) Messut Ouluhallissa 14.-15.9.2019

Mukana omalla osastolla "Rohkeasti Serniori"-hanke, Oulun kansallinen senioriyhdistys ja Oulun kansallinen senioripiiri.

Osasto

Neljän piirin tapaaminen Seinäjoella 27.-28.9.2019

Tapaaminen oli pohjalaiseen tyyliin erinomaisesti järjestetty ja toi yhteen senioreita lämminhenkisenä ja ystävyyttä korostavana tapahtumana.

Ohjelma oli monipuolinen ja antoisa pohjalaisella "vaatimattomiuudella" höystettynä. Piiristämme oli mukana 7 henkilöä, hyvä sekin.

Tilaisuuden lopuksi Lappi, Oulu, Keski-Suomi ja Pohjanmaa sopivat jatkosta. Niinpä piirin puheenjohtaja Juhani Nevala kutsui muut seuraavaan neljän piirin tapaamiseen Oulun kansallisen senioripiirin vieraaksi. Milloin ja missä jäi vielä auki, aika määrittyy myöhemmin piirien välillä käytävään neuvonpitoon. Lähinnä kysymys on mitä ensi vuoden liittokokous Savonlinnassa asiaan vaikuttaa.