Liiton kirje asiasta

 
 
Arvoisa senioriliiton jäsen Lähde mukaan huippuhienolle risteilylle!   
 
Risteilemme 22.-23.5. TallinkSiljan Europa -laivalla Helsingistä Tallinnaan. Luvassa on valtavan hieno kokonaisuus loppukevään mukavassa merisäässä ja parhaassa mahdollisessa senioriseurassa. Risteilyllämme on paljon monipuolista ohjelmaa, niin asiaa kuin viihdettäkin. Tätä risteilyä et halua jättää väliin! 
 
Laivalla on tarjolla kauneushoitolapalveluita, karaoke, senioritreffit, meritanssit sekä yhteislaulua asiaohjelman lisäksi. Mahdollisuus myös maissa käyntiin. 
 
Puhujat ovat huippuluokkaa, mukana laivalla ovat mm. oikeusministeri Antti Häkkänen, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja ja Lauttasaaren seurakunnan kirkkoherra Juha Rintamäki, finanssialan keskusliitosta viestintäpäällikkö Kristiina Siikala sekä Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen ja Henna Virkkunen. Lisäksi alustajina on monia yhdistysten ja piirien asiantuntijoita!
 
Turvallisuuteen liittyvistä asioista puhuvat maanpuolustusyhdistyksen toiminnanjohtaja Matti Virpiaro ja Helsingin Pelastusliitto ry:n pelastuskouluttaja Lasse Wallius. 
 
Juontajana avajaisissa toimii TV:stä tutun Seniorielämää -ohjelman toimittaja Jorma Pulkkinen. Alustajina teematilaisuuksissa ovat mm. professori Martti Häikiö, varatuomari Tuulikki Petäjäniemi ja entinen sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho. 
 
Laivalla mukana puhumassa ja tavattavissa ovat luonnollisesti myös senioriliiton puheenjohtaja Anneli Taina sekä varapuheenjohtajat Aila Harjanne ja Risto Löppönen, valtuuston puheenjohtaja Leena Jääskeläinen sekä liiton toiminnanjohtaja Matti Niiranen. Liiton toimistolta mukana ovat myös järjestösihteeri Pia Nyman, viestinnän asiantuntija Petri Rytkönen sekä toimistonhoitaja Heli Peuralinna. Järjestöasioista puhuvat Kansallisen sivistysliiton kouluttajat Henna Aunisto ja Veli-Pekka Manninen.
 
Vapaamuotoinen ohjelma on sekin hienoa: laulamassa on varsinaissuomalainen seniori Kari Kantalainen, alias Gari Grandi. Meritansseista vastaa Mikko Mäkeläinen ja Myrskylyhty.
 
Parhaat hytit ovat kohta myyty loppuun. Varaa omasi ajoissa! Laiva täyttyy vauhdilla! Varaukset suoraan Matkapojilta. Ohjeet varauksen tekemiseen ovat ohessa.
 
Varaa matka ottamalla yhteys suoraan Matkapoikiin: www.matkapojat.fi/senioriliitto tai tiedustele mahdollista ryhmävarausta yhdistyksesi matkavastaavalta.
 
Jos sinulla on kysyttävää matkaohjelmasta tai muusta sisältöön ja senioriliittoon liittyvistä asioista, ota yhteyttä Pia Nymaniin, pia.nyman@senioriliitto.fi  tai Petri Rytköseen, petri.rytkonen@senioriliitto.fi. 
 
Parhain risteilyterveisin, Liiton toimiston väki Matti, Heli, Pia ja Petri
 Kansallinen senioriliitto ry  Kirje jäsenistölle  2 (4)        21.2.2018 
 
 

 
 
Ohjelma ja aikataulu
Kansallisen senioriliiton Seniorit nettiajassa -risteilystä 22.-23.5.2018 tavoitellaan liiton suurinta ja mielenkiintoisinta risteilyä kautta aikojen. Silja Europa -laiva on varattu kokonaan meille senioriliittolaisille. Risteilylle ovat tervetulleita mukaan kaikki liiton jäsenet läheisineen ja ystävineen! Laivalle kutsutaan myös senioriliiton yhteistyökumppaneita. 
 
Seniorit nettiajassa -risteily  Aika ja paikka: 22.-23.5.2018 Silja Europa -laiva, 22 h risteily Helsinki-Tallinna
 
 
Ohjelma 
Tiistai 22.5.2018
 
  Aamulla/ aamupäivällä lähtö valitsemallanne bussireitillä    Kello 17.15 laivalle pääsee sisään  Kello 18.30 Silja Europa lähtee kohti Tallinnaa  Avajaistilaisuudet (kaksi samansisältöistä tilaisuutta)  Illallinen (kaksi eri kattausta)  Vapaata seurustelua, tanssia, viihdettä  Karaoke, senioritreffit, yhteislaulua, keskustelutilaisuuksia
 
Keskiviikko 23.5.2018
 
 Kello 9.00 – 15.00 Teematapaamisia   Alustuksia, keskustelutilaisuuksia ja muuta ohjelmaa  laivalla.      Pääteemat eri kokoustiloissa ovat:    Yhteiskunta: Teemoina edunvalvonta, sote, maakuntavaalit ja EU Viestintä: Teemoina some, tietoturva, kyberuhat, digi-laitteiden käytön neuvontaa Matkailu: Teemana seniorimatkojen, retkien ja tapahtumien järjestäminen Auttaminen: Teemoina muisti- ja ystäväkerhot, sukupolvien kohtaaminen Liikunta ja hyvinvointi: Seniori -liikunta, sauvakävelyn salat, hyvinvointi Järjestötoiminta: yhdistysten toimihenkilöiden teematapaamiset, uudet ideat Lifestyle: Teemoina senioreiden palvelut Historia-klubi: Teemana Vapaussota keväällä 1918 – Suomi 100 vuotta sitten Turvallisuus: Seniorien kotona asuminen ja turvaratkaisut
 
 Kello 13.00-15.00 Viihdettä ja Meritanssit   Kello 16.00 laiva saapuu Helsinkiin
  
JK. Varmuuden vuoksi todettakoon vielä, että pidätämme oikeudet muutoksiin ja yllätyksiin. Ohjelma myös täydentyy parhaillaan.

   
 
Matkan varaaminen ja hinnat
 
Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on risteilyn osalta Tallink Silja Oy ja liityntäkuljetusten osalta Matkapojat Oy.
 
Varaa matkasi joko suoraan Matkapojilta itsenäisesti tai tiedustele ryhmävarausta yhdistykseltäsi.
 
Jos varaat matkan suoraan Matkapojilta, niin tee se seuraavasti: 1) nettivarauksena www.matkapojat.fi/senioriliitto 2) sähköpostilla myyntipalvelu@matkapojat.fi 3) puhelimitse 010 2323 200 (ma – pe 8 – 18, su 10 – 13) 4) valmistaudu maksamaan 25% matkasta viikon kuluessa varauksesta
 
Tai
 
Kysy, ryhtyykö yhdistyksesi matkavastaava keräämään ryhmää. Tällöin annat kaikki tarvittavat tiedot ryhmän kerääjälle ja valmistaudut maksamaan 25% matkasta viikon sisällä.
 
Tämän kirjeen lopussa on selostettu tarkemmin matkan varaamis-, muutos-, ja peruutusehdot.
 
 
Seniorit nettiajassa -risteilyn hinnasto
 
Hyttihinnasto hytti 1:lle hytti 2:lle hytti 3:lle hytti 4:lle Executive 638 351 - - LUX 298 183 - - A -luokka 198 133 122 116 B -luokka 157 108 100 96 B2P -luokka *) 157 108 - -
 
*) päällekkäiset vuoteet  Hinnoissa on mukana aamiainen, illallisbuffetti ja ohjelma. Hinta on per henkilö.
 
 
Valmiit bussireitit helpottavat matkalle lähtemistä
 
Jotta matkalle lähtö sujuisi mukavasti, Matkapojat tarjoaa yhteensä kymmenen eri reittiä, joista voi jokainen valita itsellensä sopivimman matkalle lähtöpaikan. Mukava bussi täynnä hyvää seuraa saa sinut jo heti matkatunnelmaan. 
 
Bussi tuo sinut ja ryhmäsi sopivaan aikaan laivan terminaaliin. Bussireitit löydät Matkapoikien varausjärjestelmästä, mutta voit käydä katsomassa niitä myös liiton nettisivuilta. Matkustajille jaetaan laivaan nousukupongit ja muu tarvittava materiaali bussissa.
 
 
  
 
MATKAN MAKSAMINEN    Seniorit nettiajassa 22.-23.5.2018
 
Matkan ennakko- ja loppulasku lähtee ilmoittautumisen jälkeen varaajan sähköpostiin. Ennakkomaksu on 25% matkan kokonaishinnasta ja se erääntyy viikon päästä varauksen tekemisestä. Loppulaskun eräpäivä on 60 päivää ennen matkaa eli 23.3.2018. Tämän jälkeen tehtävistä varauksista veloitetaan koko matkan hinta heti. 
 
Mikäli matkaa ei ole maksettu viimeistään eräpäivänä, matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka ilman eri ilmoitusta. Laskun maksamatta jättäminen ei tarkoita peruuttamista, vaan peruutus on tehtävä Matkapoikien toimistoon aukioloaikoina (ma - pe klo 09:00-17:00).
 
Kun varaat matkan omalle ryhmällesi/ yhdistyksellesi ryhmävarauksen tekijä lähettää tiedot ilmoittautuneista sähköpostilla osoitteeseen ryhmat@matkapojat.fi tai puhelimella Matkapoikien ryhmämyynnin numerosta 010 23 23 440. HUOM! Ryhmät laskutetaan yhdellä laskulla yhdistyksen edustajan antamasta osoitteesta.
 
Maksuehdot Matkan varausmaksu on 25 % matkan kokonaishinnasta.
 
Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 60 vrk ennen matkaa eli 23.3.2018. Tämän jälkeen tehtävistä varauksista veloitetaan koko matkan hinta heti. 
 
Mikäli matkaa ei ole maksettu viimeistään eräpäivänä, matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka ilman eri ilmoitusta. Laskun maksamatta jättäminen ei tarkoita peruuttamista, vaan peruutus on tehtävä Matkapoikien sen aukioloaikoina (ma - pe klo 09:00-17:00).
 
Muutos- ja peruutusehdot Matkan varaajan on tehtävä varauksen muutos tai peruutus. Asiakkaan peruessa matkavarauksensa, peruutusajankohdaksi katsotaan se hetki, jolloin Matkapojat Oy saa tiedon peruutuksesta toimistomme aukioloaikoina (ma - pe klo 09:00-17:00), puhelinnumero 010 2323 100.
 
Peruutuskulut Palvelumaksun (12 €) lisäksi peritään alla olevan taulukon mukaiset toimistokulut.
 
Peruutuksen ajankohta   Toimistokulu matkan kokonaishinnasta  viimeistään 28 vrk ennen matkaa  15 %, kuitenkin vähintään 12 € / henkilö  27 - 14 vrk ennen matkaa   25 %, kuitenkin vähintään 12 € / henkilö  13 vrk - 48 tuntia ennen matkaa  50 %, kuitenkin vähintään 12 € / henkilö  alle 48 tuntia ennen matkaa  100 % 
 
Mikäli matka muutetaan tai peruutetaan Valmismatkalain 15 § 1 momentin 3.kohdan sekä YVE:n 5.1 kohdan perusteella (äkillinen sairaustapaus tai muu vakava syy), on asiakkaan osoitettava matkalle lähdön este matkanjärjestäjälle viimeistään 2 viikon sisällä toimitetulla luotettavalla selvityksellä (esim. lääkärintodistus, jossa mainitaan matkustuskielto).  Näissä tapauksissa peritään toimistokuluina:  20 € / hlö, kun matkan hinta on alle 200 € ja  50 € / hlö, kun matkan hinta on 200 € tai enemmän  sekä matkanjärjestäjälle aiheutuneet todelliset kulut.  Kehotamme kaikkia matkustajiamme tekemään peruutusturvan sisältävän matkustajavakuutuksen oman tai lähiomaisen vakavan sairastumisen tai kuoleman varalle. Matka kuuluu Valmismatkalain piiriin.