Piirin 30 v juhla 24.11.2018

PDF-tiedostoKutsu pdf.pdf (393 kB)
Kutsu piirin 30 v juhlaan 24.11.2018
Onnittelumaljat 30-vuotiaalle piirille
Tilaisuuden juonsi Tuomo Haikola
Hartaushetki ja Salla Autere
Piirin puheenjohtaja Juhani Nevala
Leena Saarela ja Maija Tynkkynen
Aura Hasanen
Keijo Nivala
Juhlapuheen piti kansanedustaja Mari-Leena Talvitie
Reserviläskuoro
Muistamiset jakoi Esa Anttonen apunaan Juhani Nevala
Hieno rivi ansiomerkinsaajia

Oulun kansallisen senioripiiri täytti 30 vuotta 24.11.2018.

Juhlatilaisuus vietettiin Aleksinkulmassa Oulussa lähes sadan vieraan läsnä ollessa.

Tilaisuus alkoi senioreiden ”taistelulaululla” ”Arvon mekin ansaitsemme”, säestyksestä huolehti Maija Tynkkynen

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan pastori Salla Autere toi seurakunnan tervehdyksen ja hartaustilaisuuden päätteeksi laulettiin virsi 462 ”Soi Kunniaksi Luojan”. Salla puhui lämpimästi huolehtimisesta ja välittämisestä.

Oulun kansallisen senioripiirin puheenjohtaja Juhani Nevala toi avaus puheenvuorossaan esille eläkeläisten kasvan määrän ja myös sen voimavaran, mitä eläkeläiset ovat ja tulevat olemaan yhteiskunnassa. Hän vannoin yhteistyön nimiin ja varotti ikärasismista ja alleviivasi, etteivät eläkeläiset halua vastakkainasettelua ikäryhmien välillä. (puhe liitteenä)

Leena Saarela (laulu) ja Maija Tynkkynen (piano) esittivät yksinlaulua ”Soi vienosti murheeni soitto”, Laula tyttö” ja Lintujen joululaulu”, jonka jälkeen Aura Hasanen lausui suomalaisia runoja; ”Maa, jota rakastan”, Riitä itsellesi ihminen” ja ”Anna minulle kätesi”.

Keijo Nivala vei meidät mielenkiintoisen tarinan avulla suomalaisen iskelmämusiikin juurille Frank Hietalan ja Matti Jurvan sävelin.

Juhlapuheen piti kansanedustaja ja Kokoomuksen varapuheenjohtaja Mari-Leena Talvitie. Hän painotti yhteisöllisyyttä ja antoi meille ajatelman kolmannesta iästä, kun työura on takana ja varsinainen vanhuus on vielä edessä. Se ajatus tuntui soivan hyvin joukkoomme.

Oulun reserviläiskuoron kvartetti johtajanaan Kari Kanniainen vei meidät perinteisen ja arvokkaan mieskuorolaulun juurille. Kvartetti esitti ”Suomen laulu” ja Suomalainen rukous”.

Tämän jälkeen palkittiin liiton myöntämillä kultaisilla kunniamerkeillä Tuula Peltomäki, Anneli Karioja, Marja Winblad ja Pirkko Liuska sekä piirin myöntämällä hopeisella ansiomerkillä  Tellervo Anttinen, Kaarina Jaakkola, Sisko Julin, Marjatta Jounela, Markku Jounela, Olli Kaasila, Anneli Kauppi, Juhani Koskela, Kyllikki Koskela, Pirjo Koskela, Elsi Ryhänen, Pauli Ryhänen, Ritva Väisänen, Ilmari Haikola, Ritva Hietamies,  Kaija Komu, Anna-Leena Järvinen, Riitta Törölä, Kaija Muranen, Tuula Leppäharju ja Irja Lehtinen, Hieno rivi ansioituneita saajia.

Vapaan sanan osuudessa puheenjohtaja Juhani Nevala luki eduskunnan puhemiehen Paula Risikon lähettämän tervehdyksen, jossa puhemies painotti turvallisuuteen ja kysyi mm. ”Onko Suomessa turvallista vanheta?”. Hän totesi, että tärkeintä on yhteiskunnan asenne ja totesi tulevan sosiaali- ja terveyshuollon uudistuksen parantavan myös eläkeläisten asemaa ja palvelujen saatavuutta.

Senioriliiton tervehdyksen toi liittovaltuuston 1. varapuheenjohtaja Esa Anttonen Kajaanista. Esa toi puheenjohtaja Anneli Tainan henkilökohtaisen tervehdyksen ja painotti liiton kehittymistä ja sitä, että liitto panostaa jatkossakin koulutukseen ja jäsenistönsä etujen ajamiseen ja hyvinvointiin.

Kansallisen Kokoomuksen Oulun piirin puheenjohtaja Tomi Kaismo toi taustapuolueen tervehdyksen ja totesi, että eläkeläisten osaamiselle on yhä enemmän kasvavaa käyttöä koko yhteiskunnassa.

Keijo Nivalan loihtiman musiikin säestyksellä juhlayleisö siirtyi juhlakahvin ääreen, jonka tarjoilun hoiti Oulun sotilaskotisisaret.

Tilaisuuden juonsi Tuomo Haikola.

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa vuosikymmentä.

-Juhani Nevala-

Kuvat; Seppo Pörhö

 

 

 

PDF-tiedostoAvauspuhe pdf.pdf (480 kB)
Juhani Nevalan avauspuheenvuoro 30-vuotisjuhlassa 24.11.2018
PDF-tiedostoPaula Risikon tervehdys.pdf (207 kB)
Eduskunnan puhemies Paula Risikon tervehdys juhlivalle piirille