Rovaniemi 17.-18.6.2017

Seloste 

Kansallisen senioriliitto ry:n kahdeskymmeneskuudes varsinainen liittokokous pidettiin Rovaniemellä      17.-18. kesäkuuta tänä vuonna Lapin urheiluopiston tiloissa.

Itselleni tämä oi kyllä kokemus.  Valitettavasti meidän Oulun piiriläisiä oli vähän osallistujia eri syistä johtuen. Koko kokousta leimasi leppeä tunnelma ja letkeä meno, turhat nipottajat olivat jossain muualla.

Liitto vaihtoi lähes koko johdon ja minulla on ainakin vakaa usko, että jatkamme entisen johdon viitoittamalla hyvällä linjalla, mutta uuttakin ilmaantuu toimintaamme.

Olin majoitettuna Ounasvaaran Sky-hotelliin, kaupungin huipulle mahtavine maisemineen. Itse tilaisuus oli samalla Lappia areenalla ja iltajuhla Santa Parkissa  oli taattua tavaraa.

Kansallisen senioriliiton Suomi 100 pääjuhla oli lauantaina. Se oli todella arvokas ja mieliinpainuva. Valtionvarainministeri Petteri Orpo piti ansiokkaan juhlapuheen, ehdinpä moikatakin häntä ja tuoda terveiset Ylivieskasta.

Liittokokous valitsi puheenjohtajaksi Ahon hallituksen aikaisen puolustusministerin Anneli Tainan ja valtuuston puheenjohtajaksi rovaniemeläisen liikuntaneuvos Leena Jääskeläisen. Molemmat kutsuin meidän 25 v juhliin.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Aila Harjanne ja Petteri  Löppönen, liitovaltuustoon saatiin Oulun piirin alueelta Esa Anttonen  Kajaanista ja  varalle Martti Turunen Kuusamosta.

Kokousta johti lauantaina Rovaniemen hovioikeuden presidentti, emeritus Esko Oikarinen ja sunnuntaina Rovaniemen kaupungin valtuuston puheenjohtaja Heikki Autti.

Juhani